Tjarda Tijsma

Zwangerschapsyoga is een uitstekende manier om je zwangerschap bewust te beleven en je voor te bereiden op de bevalling.
Het geeft je een stevige basis om straks de bevalling met vertrouwen tegemoet te treden. Je leert veel over je eigen lichaam; waar je grenzen liggen en je behoeften, hoe je op een ontspannen manier de veranderingen in je lichaam kunt toelaten en hoe je kunt vertrouwen op de wijsheid van je lichaam.

Ik leer je bruikbare adem-, ontspannings- en massagetechnieken en je krijgt praktische informatie over zwangerschap en bevallen. Tijdens de partnerlessen is je partner ook welkom om te leren hoe jou straks het beste te ondersteunen tijdens de bevalling en om bewust contact te maken met jullie kindje.

In mijn lessen staan ontspanning, concentratie en kracht centraal. Ontspanning heb je nodig om jezelf niet uit te putten. Concentratie -aandacht- zodat je gedachten geen loopje met je nemen.

Kracht heb je nodig om je zwangerschap te dragen en om tijdens de bevalling je kindje ter wereld te brengen.

De adem is de basis. Door goed en bewust te ademen kun je een positieve invloed uitoefenen op allerlei processen in het lichaam: de doorbloeding, de bloeddruk, de spijsvertering. Maar ook op je gedachten en gevoelens. Tijdens de bevalling kan het concentreren op de adem je een gevoel van controle geven.

Zwangerschapsyoga is ook effectief bij allerlei ongemakken, zoals vermoeidheid, misselijkheid, bekkenklachten en (lage) rugklachten. En ook bij stress en spanning, gevoelens van onrust en de soms overweldigende emoties die komen kijken bij het verwachten van een kindje.

Over Tjarda

Ik ben moeder van 2 kindjes en ik heb vooral tijdens mijn laatste zwangerschap en bevalling de kracht van yoga mogen ervaren. Ik had mij goed voorbereid middels zwangerschapsyoga en ben vol vertrouwen mijn bevalling ingegaan. Het werd een mooie thuisbevalling waar ik heel positief op terugkijk.
Na mijn positieve ervaring heb ik besloten de kracht van zwangerschapsyoga te willen delen met andere zwangere vrouwen!
Ik heb mijn opleiding tot Zwangerschapsyogadocente met specialisatie voor Bekkenbodemyoga en Postpartum yoga gevolgd bij Samsara in 2019/2020, en ik heb daarnaast ook het eerste basisjaar aan de Saswitha opleiding voor Hatha Yoga & Wijsbegeerte afgerond in 2016.

Kom ook de kracht van yoga ervaren!

Leuk je te ontmoeten bij pop-up yoga!

Contact

Wil je meedoen met een yogales van Tjarda of heb je vragen? Vul dan onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.