Petra Claassen

Petra Claassen

Mijn naam is Petra Claassen.

Na mijn HBO studie en baan op een reclamebureau ben ik als Manager in de sportbranche gaan werken.

Tevens ben ik sportinstructrice voor diverse doelgroepen. Mijn passie ligt bij kinderen en tieners. Om op een diepgaande wijze met deze doelgroepen te kunnen werken, heb ik een opleiding tot Kinderyogadocente gevolgd. Daarnaast ben ik afgestudeerd Yogatherapeute en coach ik kinderen en tieners ook 1 op 1. Kunja betekent ‘hart’ in het Sanskriet. Dat zegt voor mij waar het om draait. Het mooie en blije gevoel dat ik door yoga krijg, breng ik graag op kinderen en tieners over. Door het kennismaken met diverse yogatechnieken kunnen zij uiting geven aan wie ze zijn, ze leren meer bewust te zijn van hun eigen gevoelens, ze ontwikkelen hun fantasie en ze krijgen meer zelfvertrouwen.

Wat is Kinderyoga?

Tijdens de les maken kinderen kennis met diverse onderdelen van de kinderyoga. Kinderen houden van beweging en afwisseling. Een les kinderyoga is dan ook dynamisch, er wordt tijd besteed aan zowel in- als ontspanning. Een les kan bestaan uit diverse onderdelen; yogahoudingen, massage, dans, muziek, meditatie, visualisatie, mantra zingen, tekenen en spel. Bij Kunja Kinderyoga wordt elke les ondersteund door een thema, zoals: de regenboog, vertrouwen, de jaargetijden, het dolfinarium, zintuigen, op reis naar India.

Waarom Kinderyoga?

In de huidige maatschappij wordt er veel van kinderen gevraagd. Ze hebben het nu al druk en krijgen bewust en onbewust heel veel prikkels mee van buitenaf. Door kinderyoga leren kinderen hun grenzen te verkennen en ze leren omgaan met hun emoties. Daarnaast heeft het een positief effect op het zelfvertrouwen, de ontspanning, de concentratie, de houding, de flexibiliteit en het (zelf)respect.

Voor wie is Kinderyoga?

Bij Kunja Kinderyoga kunnen kinderen terecht van 4 t/m 12 jaar. Kinderyoga is voor alle kinderen geschikt, omdat je alles op je eigen niveau kunt doen. Voor iedereen die mee wil op ontdekkingsreis is er een plekje.

Yogafeestjes

Wilt u eens iets anders voor het verjaardagsfeestje voor uw kind?
Een feestje vol in- en ontspanning? Dan is een yoga avontuur misschien een idee om zijn of haar vrienden en vriendinnen mee te verrassen.

Lestijden:
15.15-16.15 kinderyoga

Tarieven

10 rittenkaart € 75,-
Duur van de lessen: 60 minuten

Contact

Wil je meedoen met een yogales van Petra, wil je een gratis proefles volgen of heb je vragen? Vul dan onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.