Katerina Poposka

Hi! Mijn naam is Katerina Poposka. Jaren geleden hebben lichamelijke klachten mij geleid naar pilates en yoga beoefening. Beide leerden mij om mijn lichaam bewust te bewegen, te ervaren wat de mogelijkheden zijn en grenzen te respecteren. Maar ook kracht op te bouwen daar waar het nodig is. In mijn zoektocht naar gezondheid kwam ook Ayurveda op mijn pad. De eeuwenoude geneeswijze uit India. Ik volgde een opleiding Ayurvedisch massage therapeut en ben na die opleiding de yogadocenten opleiding gaan volgen bij Saswitha Opleiding voor Yoga&Wijsbegeerte.
Nu combineer ik deze drie elementen – yoga, pilates en ayurveda – in mijn lessen.

De Yoga & Pilates les heeft een basis van Hatha yoga waarbij we ook een stuk pilates zullen beoefenen. Een fijne mix om je lichaam soepel en sterk te maken. Met pilates verbeter je de core-stability, het korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Deze spieren zijn belangrijk, je hebt ze bij veel bewegingen nodig. Je ondersteunt je rug, verbetert je houding en balans en traint je coördinatie en kracht. De les wordt afgesloten met een savasana, de eindontspanning van yoga. Zonder het lichaam te zwaar te belasten maak je het sterker en zul je soms spierpijn voelen op plekken die je nog niet kende!

De Yoga & Ayurveda is een Hatha yoga les. Het uitgangspunt voor deze les is het in balans brengen van de drie dosha’s Vata, Pitta en Kapha. Deze drie krachten zijn aanwezig in onszelf en in de natuur en zijn in meer of mindere mate aanwezig per seizoen. De les zal zijn aangepast aan welke dosha het meest dominant is op dat moment, om deze te kalmeren. Er zullen elementen van massage, drukpunten en voeding aan bod komen. Ook beoefenen we ademtechnieken en pranayama.

Yoga nidra. De kunst van het ontspannen. Of je nu veel denkt of weinig denkt. je bouwt spanningen op. Door beoefening van yoga nidra kunnen 3 spanningen geleidelijk worden losgelaten. Spierspanningen, emotionele spanningen en mentale spanningen. Je ligt op de grond, je hoeft niets te doen alleen mij stem te volgen.

 

Lestijden

Donderdag:
18.00-19.00u Yoga Nidra
19.15-20.30 Yoga & Pilates

 

 

Bekijk het rooster
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.