Iris Kasper

Hoi! Mijn naam is Iris en al van kleins af aan loop ik rond met de vraag: ‘wie ben ik’? Na jarenlang studeren, werken en reizen bleef deze vraag als een rode draad door mijn leven lopen: ‘Wie ben ik in essentie’? De vraag heeft mij uiteindelijk geleid naar het pad van yoga en meditatie.

Yoga leert je luisteren naar je lichaam. Door bewust gebruik van je adem, leren we stil te worden en te luisteren naar iets dat groter is dan onszelf. Als je je hiervoor openstelt geeft dat een gevoel van vrijheid, even geen verwachtingen, geen gedachten aan het verleden, maar volledige aanwezigheid in het hier en nu. Wanneer het zoeken tot rust komt, is datgene wat overblijft een tijdloze vredige stilte.

In mijn lessen breng ik je weer ‘terug’ in verbinding met jezelf, ik neem je mee op reis door je lichaam en leer je te luisteren naar wat je lichaam en geest jou te vertellen hebben. Je leert je eigen mogelijkheden kennen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Tijdens de hatha yogales beweeg je binnen je eigen bewegingsmogelijkheden. De adem is de dragende kracht van de beweging. Naast de asana’s (yogahoudingen) laat ik je ook kennis maken met ademtechnieken, meditatie en mindfulness.

Bij de Yin yoga combineer ik met mindfulness en de 5 elementen +meridianen uit de Chinese geneeskunde. Yin Yoga is bij uitstek een yogavorm die ontspant en herstelt. Het is een zachte vorm van yoga en werkt diep in op de gewrichten en het bindweefsel en laat het zenuwstelsel kalmeren.

Yin Yoga & Yoga Nidra In de Yin  ligt de focus op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Je blijft langer in de houding, dit verstillende effect en langzame tempo geeft een meditatieve aard aan de les. Na de Yin sluiten we de les altijd af met +/- 30 minuten Yoga Nidra. Yoga Nidra is een meditatie-oefening die wordt uitgevoerd in Savasana (liggende, ontspannende houding). Je werkt op meerdere levels van ontspanning: lichamelijke, mentale en emotionele. Deze les is een echt cadeautje voor jezelf!

Elke les eindigt met een heerlijke eindontspanning en een lekker kopje thee.

Heb jij ook zin om te ervaren wat yoga voor jou kan doen? Meld je dan nu aan!

Lestijden

Yoga, Meditatie & Mindfulness
Dinsdagavond van 19:15 tot 20:30 uur

Yin Yoga
Dinsdagavond van 20.45 tot 22,00 uur

Yin Yoga & Yoga Nidra
Zondagochtend van 9.30 tot 10.45

Tarieven

Duur van de les 75 minuten
Proefles is gratis
10 lessenkaart: €100,50 (12 weken geldig)
Een losse les kost €12,50
Als je 2 vaste lessen in de week volgt bij Pop-up krijg je 11 lessen ipv 10 lessen.

De speelregels:
*Als je een keer niet kan meld je dan voor de avondgroepen voor 16 uur en voor de ochtendgroepen voor 8 uur af, anders wordt er een les afgeschreven
*De lessen zijn niet overdraagbaar en de leskaarten zijn aan een gesloten, anders kan het zijn dat je plaats naar een ander gaat.
*Je schrijft je in voor een vast uur in overleg ben je welkom in een andere les.
*De leskaarten zijn 12 weken geldig, daarna vervallen de lessen. (met uitzondering van schoolvakanties). Er wordt geen geld teruggegeven.

Contact

Wil je meedoen met een yogales van Iris of heb je vragen? Vul dan onderstaand formulier in.