Astrid Ogelo

“Thuiskomen. Zo voelt het om vanaf 1 juli weer les te mogen gaan geven bij Pop-up Yoga. Na een uitstap van ruim 1,5 jaar weer terug op “honk”. Vanaf 2017 voel ik mij verbonden met Marjon, Iris en Katerina, met Pop-up Yoga. Mijn naam is Astrid Ogelo en ik ben yin yoga en meditatie docent opgeleid door Anoshe en Nigam Overington van Stillness in Yoga. Naast yoga docent ben ik holistisch life coach, creatief therapeut en geef ik klankschalen massages in mijn praktijk Moyolife.

Mijn yin yoga lessen zijn gericht op het tot rust brengen van jouw autonome zenuwstelsel en het in balans brengen en laten stromen van jouw energie/qi. “Vrij in je lijf, rust in je hoofd” is mijn slogan en daarom noem ik mijn lessen Relax yoga. Relax yoga is yin yoga, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, meditatie, mindfulness en klank. De ene les ligt de nadruk wat meer op ademhalingsoefeningen, de andere wat meer op ontspanningsoefeningen of geef ik een les, waarin ik de klankschalen meer laat spreken en ik minimale instructies geef.

Mijn klankschalen en andere klankinstrumenten kunnen zorgen voor een nog diepere ontspanning in de yin strekking. Hoewel je in de yin strekking een bepaalde grens opzoekt, is de vorm van yoga gericht op het ontspannen van de spieren, waardoor er naarmate de tijd verstrijkt, meer ruimte ontstaat in het bindweefsel. Je zakt als het ware steeds wat verder in de houding. Dit ontspannen, terwijl de houding zelf misschien wat ongemakkelijk voelt, vergt soms een mentale shift. Mijn stem is daarbij een instrument, waar jij op kunt vertrouwen. Ik maak graag gebruik van affirmaties, positieve zinnen die je zelfvertrouwen, je overtuigingen en de liefde voor jezelf en voor het leven versterken. Ook stem ik de lessen af op de elementen uit de 5 elementen theorie van de Chinese geneeskunde; Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Deze oneindig grote oude wijze wereld van de Chinese geneeskunde fascineert mij en daarom leer ik steeds bij, waarin ik jou dan weer mee kan nemen!

Je bent welkom om de Relax yoga te ervaren. Ik kijk er naar uit.

 

Contact

Wil je meedoen met een yogales van Astrid of heb je vragen? Vul dan onderstaand formulier in.