Agenda29 november Chill XL
Kom tot diepe ontspanning met deze chill XL les! Een twee uur durende lichamelijke en geestelijke detox. Adem, meditatie, zachte yoga massage en als afsluiter een heerlijke yoga nidra. Yoga nidra wordt ook wel de slaap van de yogi genoemd, tijdens deze oefening kom je in een staat van bewustzijn tussen waken en slapen. In dit stadium hersteld het lichaam zichzelf met het effect van 4 uur slaap.

In de laatste seizoenen van het jaar worden we uitgenodigd om oude ballast los te laten. Naar binnen te keren, ruimte te maken en energie op te doen voor het nieuwe jaar. In deze les krijg je de tijd om heerlijk in je eigen cocon te kruipen. Rust is belangrijk om spanning los te laten en groei mogelijk te maken in het nieuwe jaar.

Katerina zal massage in de yoga houdingen verzorgen, dit gebeurt met veel respect en aandacht voor jouw lichaam. Tijdens dit element zal zij een mondkapje dragen. Door de aanraking op diverse drukpunten kunnen blokkades in onze energiebanen opgeheven worden en vind er weer doorstroming van energie plaats.

Tijd:14.00-16.00
Tarief:€35,-

Meld je aan via info@pop-upyoga.nl


4 december Klankconcert in de kapel van het Eemklooster
Klankconcert in de kapel van het Eemklooster door Pim de Groot. Was je er vorige jaar bij in het Eemklooster? Reken maar dat je hierbij wil zijn! De bijzondere sfeer van de kapel en de prachtige akoestiek in combinatie met de klanken die Pim ten gehore gaat brengen, gaan je hart aanraken.

Pim de Groot verzorgt een klankconcert. Het klankschaalconcert kan een diepgaande lichamelijke en geestelijke
ontspanning teweeg brengen. De geluidsgolven van de boventoonrijke klanken
stimuleren wellicht ook onze hersenen tot het maken van meer en andere
verbindingen. In dat geval is er sprake van een bewustzijnsverruimende werking.

Je hoeft niets te kunnen, je mag komen liggen of zitten en de klanken tot je laten komen.

Tijd: 19.30-20.30u
Prijs: €22,50

Meld je aan via info@pop-upyoga.nl


12 December De 5 stress containers workshop

Omdat er zoveel animo voor deze workshop is. Op herhaling!

Astrid verzorgt Yin yoga voor de 5 stress containers van jouw lichaam, waar chronische stress zich ophoopt:
# de kaak en het gezicht
# de schouders en de nek
# de longen en het hart gebied
# maag en buik
# de heupen.

Breng je aandacht maar eens een paar keer per dag naar je kaken en je zult merken, dat je ze vaker aanspant, dan je dacht. Wist je dat jouw gespannen kaken een directe connectie hebben met jouw heupen? Merk je op, dat je je tong strak tegen je gehemelte plakt en je vaker dan nodig is een frons tussen je wenkbrauwen hebt? Wanneer je dat opmerkt, mag je met veel liefde voor jezelf ontspannen. En hoe doe je dat beter, dan met een massage? Dus allereerst leer je hoe je jezelf een heerlijke massage kunt geven op die momenten, waardoor je een helder hoofd hebt en weer gefocust door kunt gaan met je activiteit.

Je krijgt in deze workshop lichaamsgerichte tips, kennis over hoe stress zich ophoopt en vastzet in je lichaam en met welke yin yoga houdingen je deze stress los kan laten. Deze workshops is een combi tussen een stukje theorie en de praktijk van een heerlijke yin yoga les, zelfmassage en meditatie.  Zo kun je goed voorbereid de rat race weer in na jouw vakantie!

Tijd: 10.00-12.00
Prijs: €27,00

Meld je aan via info@pop-upyoga.nl


13 december Yin Yoga, Gemberpakking & Klank
Je helemaal onderdompelen in en rust en ontspanning, het is er weer de  tijd voor!

Op deze zondagmiddag neemt Marjon je mee naar de stilte.
We starten met een Yin Yoga, als je in de houding bent zullen de klanken je nog meer laten zakken in de houding. En als je dan helemaal ontspannen bent na de yin houdingen. Komen de warme in gember gedrenkte doeken op je onderrug. Dit voedt de nierenergie en geeft ontspanning.

Tijd: 13.00-15.00u
Tarief: €35,00

Meld je aan via info@pop-upyoga.nl


19 december Cacao & Yin Yoga
Op zaterdag 19 december, vlak voor kerst kun je het kerstgevoel – met veel lichtjes en wartme – beleven door uit de drukte van deze gekke tijd te stappen en lekker naar binnen te keren.  Ervaar met Iris de magie van Cacao en Yin Yoga in een bijzondere, ontspannen bijeenkomst waarbij verbinding met je hart, je lichaam en anderen centraal staat en ga met hernieuwde energie de kerstdagen in.

CACAO
Cacao wordt vanuit de oude culturen van de Inca’s en Maya’s in Zuid- en Midden-Amerika gezien als ‘Food of the Gods’, de heilige boon.
Cacao staat bekend als zacht, vrouwelijk en liefdevol, het stimuleert je om je hart te openen en het versterkt het gevoel van verbinding met jezelf en de mensen om je heen.
Tijdens een cacao ceremonie ervaar je de diepe, liefdevolle, hartverwarmende en helende kracht van cacao. Je maakt connectie met je hart, je hartenwensen, en met anderen.
100% pure, rauwe cacao bevat ontzettend veel magnesium. Magnesium laat spanning verdwijnen uit bindweefsel en spieren, met name ook rondom ons hart. Het zorgt ervoor dat we ons lichamelijk en energetisch kunnen ontspannen, ons hart opent en de emoties komen vrij.

YIN YOGA
Bij Yin Yoga blijven we ongeveer 3 tot 5 minuten in zittende en liggende houdingen. Tijdens deze speciale les richten we ons met name op het openen van het hartgebied, en stimuleren we de hart- en pericardmeridiaan.

VOORBEREIDING
Eet bijvoorkeur een licht ontbijt en daarna niets meer.  De voedingsstoffen in de cacao worden beter opgenomen op een lege maag, en daarnaast voel je dan ook meer effecten van de cacao.  Voor koffie ( en andere cafeïne houdende dranken) geldt hetzelfde, dus drink deze het liefst alleen in de ochtend.

Tijd: 14.00-16.00u
Prijs: €40,00 (inclusief cacao)

Meld je aan via info@pop-upyoga.nl


20 december Dankjewel les live online
Op zondag 20 december willen wij de docenten (Astrid, Katerina, Tjarda, Iris en Marjon) van Pop-upyoga jullie bedanken met een live online les. Wij zijn jullie heel erg dankbaar voor jullie support, geduld, flexibiliteit en zijn van het afgelopen jaar. Een jaar dat niet vanzelf ging maar met elkaar hebben we er wat moois van gemaakt. Met zijn 5en verzorgen we een les met alle disciplines daarin. De les is voor iedereen toegankelijk. Je kan je (gratis) aanmelden via Momo

Tijd: 11.30-12.45u

Meld je aan via Momo of info@pop-upyoga.nl