Judith Kelderman

Mijn naam is Judith. Ik geef Prana Yoga en ben opgeleid aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Naast de vier studiejaren heb ik de volgende cursussen gevolgd: anatomie/fysiologie, adem en prānāyāma, yoga en meditatie, mantra/yantra en ayurvedische beginselen. Als specialisatie heb ik zwangerschapsyoga gedaan.Yoga betekent voor mij diep thuiskomen bij jezelf. Altijd, op ieder moment heb je alles wat je nodig hebt in je, je hoeft er alleen maar verbinding mee te maken. Dat geeft vertrouwen. Ruimte voor de adem toelaten, daar waar gedachten, emoties, gevoelens zich in het lichaam hebben vastgezet. Bewust ervaren hoe de adem het lichaam weer vrij maakt, ruim.

De levensenergie kan dan vrij stromen. Je voelt je stralend.

Ik geef les aan kleine groepen yogaliefhebbers.
De yogahoudingen/ãsana’s in mijn lessen zijn zo opgebouwd dat je van dynamisch bewegen naar de statische fase beweegt. Hierdoor kan het lichaam aan de beweging wennen. De adem is steeds de dragende kracht. In de statische fase neem je jouw eigen houding aan waarin kracht en ontspanning in harmonie zijn. Gaandeweg kunnen de lessen leiden naar verstilling in het denken.

Bij zwangerschapsyoga worden de ãsana’s aangepast aan de mogelijkheden van het zwangere lichaam. De beleving van de zwangerschap staat centraal en via de beleving wordt de bevalling benaderd. Tijdens de lessen leer je de adem kennen. Hoe je met de adem van binnenuit ruimte kunt maken voor ontspanning, concentratie en kracht in het hele lichaam, maar vooral in het bekken. Je komt in contact met het vertrouwen in je lichaam en je oerkracht.

Prijzen & lestijden

Maandagavond  op zolder.
19.00-20.15 uur Zwangerschapsyoga

Locatie:
Coelhorsterlaan 2 in Hoogland-West

Contact

Wil je meedoen met een yogales van Judith of heb je vragen? Vul dan onderstaand formulier in.