Jose van der Loop

Mijn naam is José. Voor mij gaat het in het leven om liefde, inzicht en persoonlijke transformatie. Dat breng ik op twee manieren. Mijn diep gevoelde bevlogenheid en enthousiasme voor Yoga Filosofie in de vorm van lessen en workshops. En persoonlijke healing sessies waarin ik werk met de helende kracht van liefde om emotionele en fysieke blokkades op te lossen. Met liefde en begrip bij je echte gevoel en daarmee bij jezelf komen!

Yoga filosofie – de diepe betekenis van yoga 

Verrijk je yoga-ervaring door verdieping in de achtergrond van klassieke Indiase geschriften. Zoals de Yoga Sutra’s. Laat je meevoeren door de diepe betekenis van deze prachtige teksten! Voor de meerderheid van ons in het Westen, is begrip van Yoga vooral bekend door de waardevolle fysieke houdingen (asana’s).

In verschillende yoga sutra’s wordt een scherp inzicht geboden in de achterliggende filosofie van yoga, de eenwording met het Absoluut Bewustzijn. Bijvoorbeeld de bekende Yoga Sūtra’s van Patañjali over het beheersing en transformatie van bewustzijn, de Bhakti Sūtra van Narada over de yoga van éénwording door liefde, of de Siva Sūtra die het pad van ‘ontvouwen’ van bewustzijn beschrijft.

Deze prachtige teksten verdienen het om te worden bestudeerd. Het inzicht dat in jezelf ontstaat als je daarmee bezig bent is echt verrukkelijk en verrijkend en doet je als vanzelf verlangen naar meer. Je ervaart hoe de diepe kennis je raakt en je inzicht vergroot.

Deze lessen en workshops zijn geschikt voor iedereen die verdieping zoekt. Voor geïnteresseerden, yoga beoefenaars vooral ook yoga-docenten! 

Goed in je gevoel komen – Deblokkeren door liefde – Transformerende healingsessies

Sommige emoties, neigingen en patronen komen voort uit belevenissen of trauma’s die we al ons hele leven bij ons dragen. En als iemand iets tegen je zegt en zo’n trauma wordt geraakt zitten we gelijk op de kast. Het is dan net of er een ‘push button’ wordt aangeraakt. Je vóélt je dan geraakt, vaak is dat niet fijn.

Met bepaalde technieken zijn ze echt op te lossen of te verbeteren. Maar sommige emotionele trauma’s zijn zo hevig, dat het te pijnlijk en moeilijk is om ze in je eentje door te werken en op te lossen. En dan wil ik er voor je zijn. Want als ervaringsdeskundige weet ik hoe pijnlijk het kan zijn. En overweldigend. Dan is het fijn dat er iemand naast je staat in dit proces en je steunt met heel veel liefde en… zonder mening of opvatting.

In de sessies maak ik onder meer gebruik van emotional journeying in jezelf waardoor je waarneemt waar emotionele blokkades zitten. Met behulp van Liefde, ademen en het ‘doorprocessen’ via een bepaalde techniek kunnen ze opgelost worden en kan je met je echte gevoel in verbinding komen. Je echte Zelf. Je kunt dan zuiverder waarnemen en niet meer gekleurd door emoties. Dan kom je goed in je gevoel en meer in je Zijn. Hoe heerlijk is dat!

Ik ben tijdens deze gevoelsreizen je ‘spaceholder’ en begeleider van dit enorm transformerende proces. Daarbij werk ik met liefde, veel liefde. Liefde werkt deblokkerend en is in staat om zelfs de hevigste pijn te verlichten, te verzachten.

Prijzen en tijden Yoga Filosofie lessen & workshops

Kosten: 18 euro per persoon per keer
Dag en tijd: elke 2 weken op donderdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur.
18 mei – De Narada Bhakti Sūtra – het Yogapad van éénwording door Liefde – Toewijding – Bewustzijn
1 juni – De Siva Sūtra – Ontvouwen van Bewustzijn – een prachtige weg!
15 juni – De Pratyabhijña Hridrayam Sūtra van Skemaraja – de weg van het Non dualisme
29 juni – De Yoga Sūtra’s van Patañjali – ‘Beheersing en transformatie van bewustzijn’ algemeen beschouwd als de basistekst van het Raja Yoga pad

In elke les wordt ook een praktische oefening van de sūtra’s behandelt en je krijgt altijd een hand out mee met een korte samenvatting van de les.

In de zomer vinden twee Yoga Filosofie middagen plaats – een dynamische summer course! Op 2 vrijdagmiddagen: 21 juli en 18 augustus. Het programma volgt.

Mail of bel me voor meer informatie of vragen via jivanderloop@gmail.com of 06-14610716

De Yoga Filosofie lessen en workshops zijn los van elkaar te volgen!

Kosten healingsessies

€110,- inclusief btw per uur. Deze kosten kunnen contant of voorafgaand per bankoverschrijving worden voldaan.

Contact

Wil je meedoen met José of heb je vragen? Vul dan onderstaand formulier in.